Terasztető építés

Terasztető építése - zsindelyezés

Tetőépítés

Egy terasztető építése (tető építése zsindelyezéssel) lényegében nem nagy dolog. Inkább a legtöbb munkát annak lefedése teszi ki. Az aprólékos – legózós – zsindely lerakása a leghosszabb feladat. Lerakás, vágás, ragasztás-szögelés, stb.

 

Terasztető

A következő képeken egy komplett lapos tető lebontásáról és újjáépítésről (gerendázás és zsindelyezés, stb.) láthat képeket.

Az alábbi képeken egy terasztető építés és zsindely lerakásának eredményeibe nyerhet betekintést.

LED-világítás kínálatunkat megtekintette már?

Terasztető építés - néhány gondolat

A tetőzsindely egy egyedi átfedő elemekből álló tetőfedés. Ezek az elemek általában lapos, téglalap alakúak, a tető alsó szélétől felfelé haladva, minden egyes egymást követő szakasz átfedésében.

A zsindely különféle anyagokból készül, például fából, palaból, köveskőből, fémből, műanyagból és kompozit anyagokból, például rostcementből. A kerámia tetőcserepeket, amelyek továbbra is dominálnak Európában és Ázsia egyes részein, legtöbbször “csempéknek” is nevezik. Ezek nagyon gyakori tetőfedő anyagok az Egyesült Államokban.

A zsindely a német takaró (schindel) megfelelője, másnéven lehet tetőfedő palának nevezik.

A zsindelyt egy más után fektetik le, általában az egyes zsindelyek eltolva a szomszédaktól. Az első sor a kezdőpálya, az utolsó a gerincpálya vagy a gerinclemezek a palatető számára. A gerincet gyakran gerincsapkával, deszkával, darabdal vagy tekerccsel borítják, néha speciális gerincszellőző anyaggal.

Terasztető építés