HŐSZIGETELÉS (DRYVIT)

Hőszigeteléshez (dryvit-hoz) elengedhetetlen dolgok: hungarocell, háló, dűbel, glett anyag. Hungarocell-ből van többféle vastagság, többféle típus. Ha a vastagság meg van, akkor már meg van a dűbel mérete is, hogy milyen kellhet. Megjegyzés: sokan nem használnak dűbel-t a hőszigetelésnél. Pedig az nagyban hozzájárul a masszív falhoz tapadáshoz ( a ragasztón felül). 

Ha már felkerült a hungarocell és dűbelezve is van, akkor jöhet az üvegszövet háló. Erre rájön 2 réteg ragasztó (glettelés), majd vizes elmosószivaccsal szépen simára el lehet egyengetni a felületet (időspórolás – tehát nem kell még csiszolgatni száradás után). 

Legtöbbször állványozás is beletartozik a hőszigetlés (dryvit) munkafolyamatokba. Akár egy vasbak, akár 10 méteres állvány, a lényeg, hogy minden felületet elérjünk.

A munka elvégzése után (ha a megrendelő szeretné) jöhet a színezés.

Az eddig említett munkafolyamatokról, anyagfelhasználásról előre egyeztetett időpontban felmérjük a munkát és árajánlatot adunk

Alább hőszigeteléssel és dryvittal kapcsolatos munkáink láthatók:

Állványozásról képeket itt is találhat.

A hőszigetelés (dryvit) azért is fontos egy háznál, hogy télen a meleg ne “szökjön” el a falakon keresztül. Ugyanígy nyáron: a falat nem engedi forrósodni belülről. Röviden spórolási lehetőség a fűtésen, illetve a hűtésen.