Állványozás (hőszigetelés kiépítéséhez, festéshez)

Állványozás külső belső kőműves munkákhoz. Így szinte bármilyen munka elvégezhető, még ha magasan is van.

Az alábbi képeken egy dryvit – hőszigetelés – festés munka látható, amelyhez a képeken látható állványt használtuk. a háromszögben a csúcs kb. 11 méter magasságban volt!

A kép nagyításához kattintson a képre!

Az állványzat vagy állvány egy ideiglenes szerkezet, amelyet a munkatársak és anyagok támogatására használnak az épületek, hidak és minden más, ember által gyártott szerkezet építésében, karbantartásában és javításában. Az állványokat széles körben használják a kúműves munkás helyszínen, hogy hozzáférjenek a magasságokhoz és felületekhez, amelyeket egyébként nehéz lenne elérni.

Házépítésről készült képeinket látta már?

állványozás

Lehet, hogy furcsán hangzik, de bármely állványozási munka “beszélgetéssel” kezdődik. Hiszünk abban, hogy  a kommunikáció a lehető legjobb megoldás, mielőtt bármilyen munkát megkezdenénk. Például, hogy milyen állvány, hol fog felépülni, milyen magasságban, stb.

Külső munkákhoz használt állványozás a homlokzatok javítására és karbantartására használják, ahol szükséges a magassági kőműves munka.

Az állvány összeszerelésénél gondosan figyelünk annak statikai biztonságára, hogy masszív és biztonságos legyen. Használunk kereszt léceket korlátnak, mely testi épségünk védelmére szolgálnak. Valamint az úgynevezett András keresztet is, amely fix távolságon tartja egymástól két függőleges létrát, állványt.

 

állványozás